Salam Widget

29 Februari 2012

Liga Perdana dan Liga Super


Assalamualaikum, entry kali ini saya nak promote sikit Liga TopShop (Liga Website/Blogs)...
Liga TopShop adalah seperti liga bolasepak, samada liga Inggeris, Malaysia, Italy, Spanyol dan sebagainya...

Liga TopShop terbahagi kepada beberapa liga mengikut ranking terkuat... iaitu:

Liga Super
Liga Perdana 1
Liga Perdana 2
Liga Perdana 3

Jika pasukan bertambah, mungkin akan wujud liga perdana 4...

28 Februari 2012

SEGMEN TAMBAH FOLLOWER TANPA BLOGWALKING BY MD

klik banner ini

Apa yang korang kena buat ialah :

1. Buat entry bertajuk "Segmen Tambah Follower Tanpa Blogwalking by MD".
2. Letakkan banner di atas dan linkkan terus ke entry ni.
3. Buat entry simple ja.. Tak payah susah-susah.
4. Beri pendapat anda tentang sistem 'grouping' (rujuk 'Nota Tambahan' di bawah)
5. Tag beberapa orang rakan.
6. Tinggalkan komen di entry ini.

Tarikh Tutup : 29/2/2012 pukul 11.59pm.
Nota Tambahan :

21 Februari 2012

Soheh Al-Bukhari - 21


باب من قال إن الإيمان هو العمل كتاب :الإيمان


حدثنا أحمد بن يونس وموسى بن إسماعيل قالا حدثنا إبراهيم بن سعد قال حدثنا بن شهاب عن سعيد بن المسيب عن أبي هريرة أن رسول الله صلى الله عليه وسلم سئل أي العمل أفضل فقال إيمان بالله ورسوله قيل ثم ماذا قال الجهاد في سبيل الله قيل ثم ماذا قال حج مبرور

http://hadith.arej.net

***********************

Daripada Abu Hurayrah RA, katanya: Rasulullah sollallahu alaihi wasallam telah ditanya: "Apakah amalan yang paling utama?" Jawab Nabi sollallahu alaihi wasallam:

20 Februari 2012

Saya Perlu Taat Kepada Suami Atau Ibu?


Soalan:

Assalamualaikum!

Saya adalah seorang pelajar kursus sarjana di sebuah pusat pengajian tinggi di pantai timur. Saya juga adalah ibu kepada 3 orang anak..Kerana saya mengikuti pengajian sepenuh masa jauh di pantai timur.. saya membawa anak-anak saya bersama.. Tetapi saya mempunyai banyak masalah dengan pembantu rumah.. selama 1 tahun saya di sini, saya telah banyak kali bertukar pembantu rumah .. suami saya pula bekerja di kuala lumpur. Akhirnya saya mengambil keputusan untuk menginggalkan anak-anak saya di rumah persama dengan ibu saya.

19 Februari 2012

Kenduri Tahlil kepada arwah

Sedikit perkongsian mengenai sampaikah doa selamat & tahlil kita kepada arwah ibu, ayah, datuk serta kaum kerabat saudara mara kita.

Hadits riwayat Muslim, Abu Dawud, At-Tirmidzi, Nasa’i dan Ahmad:
عَنْ أبِى هُرَيْرَة (ر) أنَّ رَسُول الله .صَ. قَالَ: إذَا مَاتَ الإنسَانُ انْقَطَعَ عَمَلُهُ إلاَّ مِنْ ثَلاَثٍ:
صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ اَو عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ, اَووَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُولَهُ (رواه ابو داود)

“Apabila seorang manusia meninggal maka putuslah amalnya, kecuali tiga hal: Sedekah jariyah atau ilmu yang bermanfaat sesudahnya atau anak yang shalih yang mendo’akannya”.

18 Februari 2012

Soheh Al-Bukhari - 20


باب "فإن تابوا وأقاموا الصلاة وآتوا الزكاة فخلوا سبيلهم كتاب :الإيمان

حدثنا عبد الله بن محمد المسندي قال حدثنا أبو روح الحرمي بن عمارة قال حدثنا شعبة عن واقد بن محمد قال سمعت أبي يحدث عن بن عمر أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال أمرت أن أقاتل الناس حتى يشهدوا أن لا إله إلا الله وأن محمدا رسول الله ويقيموا الصلاة ويؤتوا الزكاة فإذا فعلوا ذلك عصموا مني دماءهم وأموالهم إلا بحق الإسلام وحسابهم على الله

http://hadith.arej.net

***********************

Dari Ibnu Umar r.a, katanya Rasulullah saw, bersabda: "Aku diperintah supaya memerangi manusia, hingga mereka mengakui bahawa tidak ada Tuhan selain Allah dan bahawa Muhammad itu Rasul Allah, dan supaya mereka menegakkan solat dan membayar zakat.

16 Februari 2012

Patutkah berkahwin awal

SOAL HATI REMAJA - PATUTKAH BERKAHWIN AWAL

Rasulullah s.a.w bersabda: Tiga perkara yang jangan dilambat-lambatkan, iaitu solat apabila telah masuk waktunya, jenazah apabila telah siap (urusan mandi dan kafan) dan anak gadis setelah ditemui (pasangan) yang sesuai untuknya. (H.R. Tirmidzi)

Kahwin awal bukan satu masalah. Mari lihat persoalan-persoalan yang selalu menerjah di kepala anak-anak muda yang fitrahnya terhalang atas sebab-sebab tertentu.

Senarai Blog

Panggilan untuk blogger-blogger... sila tinggalkan link anda dan saya akan letak blog anda di blog saya...

No

Name

Link

1

reality or fantasy

http://realfanta.blogspot.com/

2

Singing Coconut

http://singingcoconut.com/

3

babyblogshambles

http://akukaudansesuatu.blogspot.com/

4

cintAnnur

http://annursyuhadah.blogspot.com/

5

azza afdzal punye belog

http://azzafdzal.blogspot.com/

6

Rentak kehidupan

http://wadahcasper.blogspot.com/

7

Ashiekien

http://ashiekien.blogspot.com/

8

farahnatashamohdfuad

http://farahnatashamohdfuad.blogspot.com/

9

Catatan Adelia Amedei

http://adeliaamedei.blogspot.com/

10

botol.air.kosong

http://zazaluluselalu.blogspot.com/

11

purplelavendersecreat

http://purplelavendersecreat.blogspot.com/

12

Purple Pink

http://hidayahd.blogspot.com/

13

_myonlinediaries_

http://syahidatulnadiah.blogspot.com/

14

Hansya Story .

http://rightnot.blogspot.com/

15

... pR!ncExsS sHEqYnNe ...

http://sheqynnehotloverzs.blogspot.com/

16

life..!!

http://freya-lurve.blogspot.com/

17

Superwoman Center

http://chesesa.blogspot.com/

18

iffah fathiah ismady

http://efahfathiah.blogspot.com/

19

This is it !!!

http://faranowdean.blogspot.com/

20

..everything...

http://dinla-shazleen.blogspot.com/

21

Rima Alliq Mobile Communication

http://www.rimaalliq.com/

22

Izzati Zul kefli

http://hudsonnfi.blogspot.com/

23

:.. CURAHAN HATIKU.. :

http://syazrim.blogspot.com/

24

Gula Manis

http://faratikasuzastri.blogspot.com/

25

mynameishafizah

http://mynameishafizah.blogspot.com/

26

Link Sahabat ~ Civetonk bantimurung

http://www.civetonk.net.tc/2012/01/link-sahabat.html

27

Ainie Maydie

http://ainie92luvpink.blogspot.com/

28

♥♥♥♥♥New blog.New life.New story♥♥♥♥♥

http://www.nohneedsome1.blogspot.com/

29

My Mudah Iklan

http://mymudahiklan.blogspot.com/

30

beautiful me

http://adilah-nurul.blogspot.com/

31

Blog Budak Sengal

http://blogbudaksengal.blogspot.com/

32

..s!mple l!fe..

http://shikinzainudin.blogspot.com/

33

THE STORY OF ME

http://kisahhatiherbalife.blogspot.com/

34

insideaja territory

http://insideaja.blogspot.com/

35

lov to say..

http://syamirazainan.blogspot.com/

36

Tangerang_Cyber4rt

http://chyberart.blogspot.com/

37

Apakah?

http://mksyahir.blogspot.com/

38

musafir dunia menuju akhirat

http://musafirduniamenujuakhirat.blogspot.com/

39

ielaSuhailah

http://ielasuhailah14.blogspot.com/

40

..:: Cantik Itu Indah ::..

http://kisahfirdausi.blogspot.com/

41

~mai lurve~

http://kayyana85.blogspot.com/

42

fazitaismail punyer blog

http://fazitaismail.blogspot.com/

43

.:: charm phoenix ::.

http://charmphoenix.blogspot.com/

44

~..Moon Robi..~: Tips Kecantikan

http://moonrobi.blogspot.com/

45

SamPaiKaN WaLaU SaTu aYaT

http://mdsafkyo.blogspot.com/

46

Miss Mala NorfiQz

http://normala-normala.blogspot.com/

47

Cik Adieb

http://nourayuadieb.blogspot.com/

48

Macam Macam cite

http://nourayuadieb.blogspot.com/

49

Cerita disebalik foto...

http://shatmashuri.blogspot.com/2012/03/cerita-disebalik-foto.html

50

Myza Mubean Diaries

http://diariesaya.blogspot.com/

51

akudahlupa namablogneh

http://akudahlupa.blogspot.com/

52

it about me..shiela

http://shielasweet85.blogspot.com/

53

sweetJaA's

http://jaa64.blogspot.com/

54

StorYwaasyahirah

http://wawasy.blogspot.com/

55

SHAFIQ HASHIM

http://shafiqhashim.blogspot.com/

56

raudah itu indah...~

http://donatchoclate.blogspot.com/

57

atiqawahid

http://atiqawahid.blogspot.com/

58

dengari saya

http://dengarisaya.blogspot.com/

59

♥♥♥♥♥New blog.New life.New story♥♥♥♥♥

http://www.nohneedsome1.blogspot.com/

60

ASKAR BUNGA: F1 SHAKE : Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder Drink

http://thewalkingshoe.blogspot.com/2012/03/f1-shake-formula-1-nutritious-mixed-soy.html

61

amansixb

http://amansixb.blogspot.com/

62

all about mr.dean: susah jadi pemimpin

http://mr-dean.blogspot.com/2012/03/susah-jadi-pemimpin.html

63

Flower Power

http://storyofchentahati.blogspot.com/

64

ϟʋρɛяcσcσ ♚: Owh Paip Sebelah Makmal

http://supercocodiary.blogspot.com/2012/03/owh-paip-sebelah-makmal.html

65

Cerita LadiesPurple

http://ceritaladiespurple.blogspot.com/2012/03/tegur-secara-berhemah-kan-lebih-baik.html

66

:/ !! ♥ sikechikmessy ♥ !! :/: boleh tak nama blog aku coolblog.blogspot.com ? ♥

http://sikechekmessy.blogspot.com/2012/03/boleh-tak-nama-blog-aku.html

67

satelit vintage

http://satelitvintage.blogspot.com

68

! ♥ ! Siti Eira Story ! ♥ !

http://gadisspinkshijau.blogspot.com/

69

I Believe What I See

http://bee-shawal.blogspot.com/

70

Liyana Izzati :)

http://ordinarymissyana.blogspot.com

71

Blog Hawau

http://bloghawau.blogspot.com/

72

WinTricks

http://win7tricks4u.blogspot.com/

73

Adeqrifqi Official Blog

http://adeqrifqi.blogspot.com/

74

#Shupalula

http://momoiicorner.blogspot.com/

75

Elephant Is Gajah

http://elephantisgajah.blogspot.com/

76

#nana_kirana#

http://nanaluvbucuk.blogspot.com/

77

saya . awak .kite .anda .dia ^_^

http://warneswaneys.blogspot.com/

78

[ KERTAS CONTENG ]

http://akucakapakutaip.blogspot.com/

79

Noor Nadiya

http://noornadiya.blogspot.com

80

biLa jari diLepasKan~: sudikah jadi yang halal bagi saya?

http://bintangtujuh-langit.blogspot.com/2012/03/sudikah-jadi-yang-halal-bagi-saya.html

81

sYuhAdA sALLeH

http://snowygirl-syuhada.blogspot.com/

82

aku dan dia !!!!!

http://rifeizamosh.blogspot.com/

83

Jom Senyum Bersama Aku Penghibur

http://mywasabicinta.blogspot.com

84

Huby,Kids and My Life

http://seafarerwife.blogspot.com/

85

Segmen: Bloglist April-Mei Bersama Jebat :: aku si JEBAT

http://akusijebat.blogspot.com/2012/03/segmen-bloglist-april-mei-bersama-jebat.html

86

Secret Beauty De Ayu

http://secretbeautydeayu.blogspot.com/

87

Trivial Pursuit

http://akmalishak.blogspot.com/




Penyertaan sentiasa terbuka...sila komen dan tinggalkan link anda untuk tersenarai...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate